Going for sustainable life in Europe? You better you bet…

Naše delo

Vstop

Projektno delo

Pišite nam

Prijavnice

Aktualne novice

Izobraževanje

Nacionalni pojekti

Mednarodni projekti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konference se nas bo udeležilo 35 mladih iz kar petih držav – Nemčije, Estonije, Nizozemske, Turčije in Slovenije, kjer bomo iskali odgovore in smernice v trajnostni porabi, še posebaj na področju mode, prehrane in energije. Program povezuje tudi medkulturni dialog v povezavi s spoštovanjem in razumevanjem kulturne raznolikosti prebivalcev evropske skupnosti in njihovih vrednot.

 

Tako se bomo skozi sklop različnih delavnic, debate, mednarodnega večera, izletov, predvsem druženja in zabave spoznali, delili mnenja in sooblikovali »našo« trajnostno Evropo. Raziskali bomo mesto, izvedeli nekaj več o Goetheju in Schillerju, gibanju Bauhaus, se posluževali moderne tehnike in tako posneli kratke filmčke in naredili radijski intervju.

 

Ker pa želimo, da bo ta mednarodni projekt kar se da uspel, se naša 7 članska slovenska ekipa že intenzivno pripravlja. Delo smo si skrbno razdelili in tako pripravljamo predstavitev Slovenije, predstavitev uspešnega projekta trajnostne porabe v Sloveniji, za mednarodni večer pa izbor hrane. Morda bomo z novimi prijatelji celo zaplesali polko.

 

Poleg vseh teh aktivnosti pa naj le omenim, da je namen mednarodnega projekta predvsem omogočiti prve mednarodne izkušnje. Mladi iz različnih držav se spoznajo, raziskujejo kulturne raznolikosti, utrdijo tuji jezik, izboljšajo timske spretnosti in tako gradijo na svoji samozavesti. To je vsekakor lepa popotnica za življenje v skupni Evropi.

 

Tomaž Stojanovič

Vodja slovenske skupine

Si mladi želijo trajnostne Evrope? Da ali ne ter kako, bomo odkrivali na srečanju mladih v Weimaru

 

Pred kratkim sem se vrnil iz Nemčije, kulturne prestolnice Evrope 1999 – Weimara. V okviru VITRINE Mladinske info točke, sem se kot vodja mladinske skupine udeležil pripravljalnega sestanka, saj z nemškim partnerjem, v sklopu programa Mladi v akciji konec maja 2008 organiziramo mednarodno konferenco z naslovom Going for sustainable life in Europe? You better you bet…