Aktualne novice

Naše delo

Vstop

Aktualne novice

Izobraževanje

Projektno delo

Pišite nam

Prijavnice

Mladinska info točka je sofinancirana s strani Občine Cerknica.

NEP Slovenija

Za projekt Nacionalna Energetska Pot (NEP) smo od Gospodarske zbornice Slovenija prejeli srebrno priznanje za inovativen projekt.

 

Projekt omogoča vsem investitorjem, da predvidene naložbe v ukrepe URE in OVE vidijo v realni situaciji in se z lastnikom pogovorijo o izkušnjah. Energija izrazito vpliva na kvaliteto bivanja vsakega od nas, z njo so povezani stroški bivanja in poslovanja, zdravje, zadovoljstvo, in soodgovornost pri (ne)obremenjevanju okolja.

Education for all

V okviru projekta Izobraževanje za vse glavnega sofinancerja Ameriške ambasade v Ljubljani, je nastal e-priročnik Učinkovita raba energije in obnovljivi viri energije (URE in OVE), ki je brezplačno na razpolago.

Pripravljen je za vas, izkoristite ga.

 

Ker se na VITRI odvija čedalje več mladinskih aktivnosti in projektov vabimo mlade Notranjsko - kraške regije, da se nam pridružite. Izkoristite priložnosti in razširite svoj krog prijateljev tudi izven meja Slovenije v mednarodnih avanturah.

 

Obiščete nas lahko vsak delovni dan na  našem sedežu na Partizanska cesta 2A v Cerknici, nas pokličete na stacionarni telefon 0/1 70 97 350, ali 01/70 96 020 ali pišete na elektronski naslov info@vitra.si.

V rubriki Mladinske dogodivščine si lahko preberete objavljene članke mladih.

Skupina 10 predstavnikov turističnih vodičev Notranjsko-kraške regije je v okviru projekta Leonardo da Vinci septembra 2012 odpotovala za 14 dni na Škotsko z namenom, da se pobližje seznani s tamkajšnjimi oblikami turizma, podpornimi dejavnostmi in načinom delovanja ponudnikov turističnih storitev.

Za specifične skupine (društva, organizacije, podjetja, …) izvajamo seminar pisanja projektov različna različnih stopnjah (začetni/nadaljevalni/specifični).

Odpadki niso smeti

V sklopu projekta Leonardo da Vinci se je sekupina 10 udeležencev iz Notranjsko kraške regije udeležila 7 dnevne izmenjave Odpadki niso smeti, ki se je odvijala v drugi polovici septembra 2011 na Škotskem.

Škoti navdušeni nad primeri dobre prakse NEP Slovenija

2012 smo bili gostiteljska organizacija mednarodnega programa Leonardo da Vinci, ki ga finančno podpira Evropska komisija. V sodelovanju s predstavniki točk NEP Slovenija smo pripravili 7dnevni program dobre prakse na področju učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije. Primere dobre prakse  se je udeležilo 5 strokovnjakov iz Škotske iz področja URE in OVE. Partnerska in hkrati pošiljajoča organizacija je ARCH iz Škotske.

Evropsko priznanje za NEP Slovenija

Na EU tekmovanju Discover e-volunteering smo dobili pomembno priznanje. Oktobra 2011 je 10 članov strokovne komisije izbralo NEP Slovenija v finale 12 najboljših prostovoljskih projektov (od 80 iz 19 EU držav). Novembra je potekalo 3 tedensko spletno glasovanje. Tu so rezultati, razglašeni decembra v Varšavi. Seštevek obeh lestvic (strokovnjaki + »glas ljudstva«) nas uvrsti na 5 mesto, v »televotingu« pa smo krepki zmagovalec, kar je razvidno iz preglednice. Hvala za podporo. .

 

 

 

 

 

Z mesecem majem 2012 smo s pomočjo donacije Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji pričeli z nadgradnjo (2. stopnjo) projekta NEP Slovenija (NEP2). Dobil bo novo podobo, nove rubrike in nove primere dobrih energetskih rešitev. Obstoječo bazo 334 objektov smo povečali za 300 novih vpisov.  

Trajnostni eko turizem

V sklopu projekta Leonardo da Vinci smo za skupino t.i. osebe na trgu dela , ki delujejo na področju turizma in kulturne dediščine Notranjsko kraške regije, organizirali 10 dnevno izmenjave na Slovaško in Bolgarijo.

Konec septembra 2012 (od 22. do 29. septembra) se je 10 članska skupina odpravila na 7 dnevno mednarodno izmenjavo za odrasle na severni del Škotske. Tovrstno mednarodno izobraževanje je potekalo v okviru programa Leonardo da Vinci.  Skupino so sestavljali osebe, ki delujejo na področju izobraževanja in razvoju človeških virov v svoji organizaciji. 

Teden vseživljenjskega učenja—TVU 2019

Od 10. maja do 30. junija 2019 je zopet potekal po celi Sloveniji TVU. Izvajalci so pripravili pester nabor prireditev. Koledar naših koordiniranih prireditev lahko najdete tukaj.

Več

Podprite nas z 0,5% dohodnine

VITRA je avgusta 2014 dobila status organizacije, ki dela v javnem interesu. Smo okoljska organizacija, ki deluje predvsem na področju varovanja okolja, energije ter trajnostnega razvoja podeželja.

                                                                              Več

Opis: CerknicaOpis: Cerknica

Mednarodno Izobraževane za Lokalne Organizatorje—MILO

V v letu 2018 smo izvedli mednarodno izobraževanje za odrasle, programa Erasmus+, kjer je 8 udeležencev pridobilo dodatne veščine in izkušnje na področju vseživljenjskega učenja .

                                                                                           Več

Kulturni turizem na podeželju

V okviru javnega razpisa za dodelitev pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja smo za lastnike kmetij, predstavnike turističnih in eko kmetij občine Cerknica, Bloke in Loška dolina organizirali 3 enodnevne ekskurzije.

 

 

                                                                                                                                  Več

Opis: grb november 2006-Opis: GrbOpis: https://www.cmepius.si/wp-content/themes/cmepius/img/logo-erasmusplus.png

 

 

 Podprto s subvencijo Islandije, Lihtenštajna in Norveške preko Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma