Mladinske dogodivščine 2014

Naše delo

Vstop

Pišite nam

Prijavnice

Aktualne novice

Izobraževanje

Projektno delo

 

V letošnjem letu sem se kot predstavnik društva Biodinmikov obrnil na Vitro za pomoč pri pisanju projekta in kandidiranju za donacijo Norveškega finančnega mehanizma. Kot vodja projekta sem imel vso administrativno podporo za celotno pripravo vse potrebne dokumentacije za popolno vlogo. Trenutno je vloga v zaključni fazi ocenjevanja in je uspešno prešla prvo stopnjo ocenjevanja. Kot aktivni član našega društva sem odšel skupaj z Vitro tudi na nacionalno konferenco novega razvojnega programa Erasmus +, kjer sem dobil nove informacije o možnostih sodelovanja na tem programu. Sedaj me kot rednega člana Mladinska info točka stalno obvešča o novih razpisih ter izobraževanjih, ki omogočajo dodatna znanja in priložnosti za razvoj našega društva.

 

Letošnje poletje je Vitra zopet gostila skupino iz Škotske – strokovnjake in predstavnike izobraževalnih ustanov iz področja okoljevarstva, biodinamikov, gozdarjev, …, ki so si ogledali našo biotsko raznovrstnost. Eno popoldne so bili tudi naši gostje. Na tem srečanju smo goste vodili po kmetiji enega naših članov, predstavili smo naše delo, imeli smo “škotski večer”, na katerem so gostje predstavili svojo domovino, predstavili so sebe, svoje delo. Predstavitve so se udeležili sovaščani in člani društva. Na zaključni prireditvi pa so nam gostje iz Škotske pripravili nekaj kulinaričnih specialitet.

 

Na Vitri nam vseskozi pomagajo in nudijo odgovore na naša razna vprašanja, dajejo nam napotke glede našega dela – realizacije zastavljenih ciljev.

 

Vanes Husić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mladinska info točka kot priložnost in pomoč posamezniku in društvom 

 

Z VITRO sem začel sodelovati še kot študent, ko sem bil aktiven član 2 skupin programa Mladi v Akciji. Takrat sem spoznal evropske programe za mlade ter ostale razvojne programe, ki jih je izvajala Vitra – mednarodne izmenjave za odrasle, mednarodne seminarje za mladinske delavce, študijske krožke, TVU, …

 

KLARA

GAŠPER

Mladinska info točka je sofinancirana  s strani Občine Cerknica.

NEŽA