Arhiv

Naše delo

Vstop

Aktualne novice

Izobraževanje

Projektno delo

Pišite nam

Prijavnice

 Going for sustainable life in Europe? You better you bet…

 

Maja 2008 je potekala mednarodna večstranska mladinska izmenjava v Nemčiji. VITRA je partnerska organizacija v projektu ter predstavnica Slovenije. Izmenjava je bila v mestu Weimar. Naša skupina je štela 6 članov — študentov različnih smeri ter vodjo projekta.

 Moda ob jezeru

 

Na VITRI smo z novim letom 2007 zopet zakorakali v mednarodne priložnosti za mlade. Po uspešni mladinski izmenjavi v Sloveniji 2006 – Fashion in the forrest, se  je novo mednarodno srečanje nadaljevalo konec marca 2007 v Angliji. Udeleženci so izražali svojo inovativnost in ustvarjalnost v novem mednarodnem projektu Fashion by the lake.

Projekt UP

Financerji vedno podpirajo le dobre projekte. Njihova priprava pa zahteva preglednost, natančnost in poznavanje zakonitosti projektnega dela. Enodnevna izobraževanja so običajno premalo, da se osvoji količino in stopnjo zahtevnosti pogojev za pridobitev sredstev. V projektu UP, katerega glavni sofinancer je bila Ameriška ambasada, je v  4 dnevnem seminarju nastalo 5 projektnih predlogov.

Projektno delo za mlade

Skupina mladih se je v lanskem letu seznanila z projektnim delom ter teorijo praktično preizkusila pri izvajanju mednarodne mladinske izmenjave Fashion in the forest. Projekt je bil namenjen mladim od 15. do 25. leta starosti in je zajemal celotne projektne aktivnosti za izvedbo. Program je sofinanciral Urad RS za mladino.

Naravna in kulturna dediščina za nova delovna mesta

Skupina 10 predstavnikov turističnih in eko kmetij ter oseb z dopolnilno dejavnostjo turizma Notranjsko-kraške regije je v okviru projekta Leonardo da Vinci konec avgusta 2013 odpotovala za 14 dni na Škotsko z namenom, da se pobližje seznani s tamkajšnjimi oblikami turizma, podpornimi dejavnostmi in načinom delovanja ponudnikov turističnih storitev.       

Več

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1277380_573641192694844_661343054_o.jpg

Energetsko svetovalni servis—ESS

 

V okviru mednarodnega programa Leonardo da Vinci se je v začetku oktobra 2013 skupina 10 strokovnjakov iz področja učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije odpravila na 7 dnevno mednarodno izmenjavo dobre prakse na Škotsko.